Nieuwsoverzicht

Nieuw, bij ons verkrijgbaar mooie en handige retro nylon sporttassen. Nu voor maar € 12,95
16/Oct/2018
Lees meer
Tijdens ons werk in de sportschool zien wij vaak sporters voorbij komen zonder handdoek. Ze vinden het niet nodig of zijn het vergeten mee te nemen, of ze gebruiken die van hun trainingsmaatje wel. Maar waarom hameren fitnessinstructeurs daar zo op? Waarom is dit zo belangrijk? Een handdoek voorkomt dat jij in iemands zweet moet trainen. De belangrijkste reden voor het gebruik van een handdoek in de sportschool is natuurlijk hygiëne. Als jij gebruikmaakt van een handdoek, bijvoorbeeld door hier op te zitten tijdens je oefening, voorkom je dat er zweet op de apparatuur komt. En niemand zit natuurlijk te wachten om in iemand anders zijn zweet te sporten of om dit op te ruimen. Zweet je langs je handdoek? Dan kan je deze ook gebruiken om het verloren zweet op te vegen en dus de apparatuur netjes voor de volgende achter te laten. Wel zo fijn voor je medesporters als voor jezelf. “Maar ik zweet niet” Misschien een idee om dan wat harder te trainen ???? Maar er zijn meerdere redenen om een handdoek te gebruiken. Een handdoek beschermt je tegen ziektekiemen. Behalve dat een handdoek voorkomt dat jouw zweet op de apparatuur komt, beschermt een handdoek jou tegen bacteriën en virussen van anderen die wel zijn achtergelaten op de apparatuur. Idealiter zou een apparaat na gebruik moeten worden gedesinfecteerd. Nu snap ik wel dat dit misschien een beetje te veel gevraagd is. Daarnaast gebruiken we allemaal die fitnessmatjes – die waarschijnlijk volgezogen zijn met lichaamssappen. Zorg ervoor dat er altijd een handdoek tussen jou en die bron van ziektekiemen zit. Duurzaamheid van de apparatuur Naast het puntje van hygiëne is zweet ook verantwoordelijk voor corrosie (roest) en zweetplekken op de fitnessapparatuur. Behalve dat het gaat stinken, kan dit op lange termijn ten koste gaan van de kwaliteit van je apparatuur. Bij verkeerd gebruik kost je sportschool dit op jaarbasis aardig wat geld en daarnaast kan het dus mogelijk zijn dat jouw favoriete oefening tijdelijk niet beschikbaar is omdat er materiaal vervangen moet worden. Oke, we weten nu de basisredenen waarom het belangrijk is om een handdoek mee te nemen en te gebruiken.
16/Jun/2018
Lees meer
Hoezo is trainen met zware gewichten niets voor ouderen? Get motivated with Ina Koolhaas....
15/Jun/2018
Lees meer
Time for the change! Wil jij 6-8 kg afvallen in 10 weken? Zou jij meer energie willen hebben? Wil jij graag blijvende resultaten boeken? Heb jij deze vragen met "ja" beantwoord? Start dan bij ons met Body Support een revolutionair voeding/trainingsprogramma. Wil jij graag meer informatie? Bel naar 0341-268685 of mail naar info@cheap-fit.nl
14/Jun/2018
Lees meer
Op kantoor zitten betekent meestal dat je veel zit. Dit kan leiden tot schouder-, nek- en rugklachten. De volgende oefeningen kunnen wat verlichting bieden, en kun je gerust op je bureaustoel doen! - Draai je schouders naar voren en naar achter. Dit maakt de spieren in de schouders en borstkas losser, wat je houding verbetert. - Rek je uit, en maak je helemaal klein. Op de inademing uitrekken, op de uitademing klein maken. Herhaal dit vijf keer. - Buig eens helemaal naar achteren. Houd je nek in 1 lijn met je rug, dus geen knik naar achteren. Houd dit vijf ademhalingen vol en ga dan weer recht zitten. Herhaal dit vaker voor een soepelere onderrug. - Draai eens met je polsen, schud met je handen en maak ze zo los.
12/Jun/2018
Lees meer
Ben jij ook zo gek op pannenkoeken? Deze website heeft prachtige recepten voor allerlei originele pannenkoeken… Maak bijvoorbeeld in deze laatste weken van het aspergeseizoen eens Pannenkoek #6 met Asperges en Aspergesaus, of #2 met brie, honing, walnoten en rucola. https://www.pancakez.eu/recepten/recept-6-pannenkoek-asperges/
09/Jun/2018
Lees meer
Wij zeggen peanuts????! De voorraad pindakaas is binnen. Van basis Naturel t/m Belgische Karamel Chocolade
07/Jun/2018
Lees meer
Een tricep-dip is een geweldige oefening om je bovenlichaam te trainen. Je kunt er voornamelijk de triceps mee trainen en deze spiergroep is doorgaans wat lastiger om te oefenen. Hoe kun je de tricep-dip goed uitvoeren en waar moet je zoal op letten? Wat is de tricep-dip? De tricep-dip is een fitnessoefening die je in de sportschool, maar ook gemakkelijk thuis kunt doen. De oefening wordt ook soms tricep bench genoemd, omdat hij vaak wordt gedaan met een bench of een step bench. Dit hoeft echter niet. Je kunt ook gebruik maken van een stoel, een bank of de trap. Met de oefening train je je triceps. Deze zitten aan de achterkant van je bovenarmen. Hoe doe je de tricep-dip? Voor deze oefening heb je een fitness bench (ook wel fitnessbankje) of een stoel nodig. Ga hier op zitten, plaats je handen net achter je billen op het bankje en zet vervolgens je voeten een flinke stap naar voren. Ga nu met je billen wat naar voren, zodat deze als het waren vlak voor de bench in de lucht zweven. Zorg ervoor dat je tricpes aangespanen houdt en dat je ellebogen licht gebogen zijn, zodat spieren niet overbelast raken. Nu zak je met je billen naar de grond, daar houd je even vast en daarna ga je weer omhoog. Wanneer je jezelf omhoog duwt, gebruik je puur je triceps.
05/Jun/2018
Lees meer
Wij wensen jullie alvast fijne paasdagen!
27/Mar/2018
Lees meer
1 2 3 4 5 6 7 8